čtvrtek 11. listopadu 2010

Postřehy z Twitteru

Twitter účet mám již nějakou dobu. Moje pípání odebírá nějakých 80 lidí, přičemž 79 jich následuji já. Nejprve jsem to bral jako další cestu k rychlým informacím, ale postupně poznávám lidi z "českého twitteru" a je to fajn. Jak asi někteří víte, Twitter můžete naplno využívat pouze tehdy, když jste 100% času online, což mi nový telefon dovoluje a rozhodně toho nelituji. 

Od začátku školního roku jsem už si vytipoval několik pravidelných okamžiků, kdy hledím do telefonu a opravdu pročítám novinky a hltám kvanta informací. Když ráno vstanu, tak pochopitelně bych ta malá písmenka nepřečetl, čekám tedy na cestu autobusem, kde spokoje vytahuji mobil (ruce jsou konečně v teple) a projíždím, co se stalo přes noc. Další zastávkou jsou přestávky ve škole, případně nějaká hodina (občanka?). Naprosto vždy ale kontroluji Twitter na záchodě. Ehm, asi to zní divně, ale neznám lepší místo na čtení tweetů. A poslední pravidelná kontrola je před spaním, když dávám telefon na nabíječku. 

Tak nějak jsem z webového rozhraní přesedlal na telefonní aplikaci Twidroyd, kterou mám pořád v kapse a naprosto mi dostačuje. Abych to tak nějak shrnul, Twitter mi přináší spoustu užitečných informací, pravidelný kontakt s několika lidmi a ve výsledku dokáže zaplnit časovou díru. Jednoduchá situace: "Za 20 minut jede autobus. Co teď? Počkám," po dvaceti minutách, "Cože? Ono uběhlo pouze 5 minut?" Nyní to vypadá asi takto: "Mám 20 minut, kouknu na Twitter," po dvaceti minutách, "Sakra, bus tady a já nedočetl všechny novinky!"

Pokud Twitráka nemáte, určitě to zkuste, třeba se vám tato sociální síť zalíbí a zůstanete u ní. Přeci jen "What's happening?" vypadá lépe, než "Co se vám honí hlavou?" :)

2 komentáře:

Firejs řekl(a)...

No, já to zatím nezkoušel, ale můžeš dát příklad co se tam dočteš zajímavého? Co jsem tak ty tweéty viděl.. tak se moc neliší od sranců na fc... i když tam aspoň nejsou žádný aplikace a zaručeně reálný fackování Leoše Mareše...

Petr Vojtěch řekl(a)...

Ve Follow mám spousty firem a společností, mám tedy novinky hned z první ruky, dále čtu zprávy od zajímavých lidí a dostávají se ke mně články, které bych jinak nenašel :).