sobota 12. prosince 2009

Hmyzáci útočí



Dlouho jsem nic nevydal, flákám se? Právě, že ne! Bohužel to tak ale vypadá. Neustále se plácám v projektech na delší dobu. Rozhodl jsem se tedy udělat opravdu malou hříčku. V poslední době na VCH letí hry, kdy se snaží hráči navzájem překonat. Proč tento trend měnit? Rozhodl jsem se pustit do rychlé akční topdown hry, kdy hlavní roli hraje score. To pak hráči budou moci nahrát na internet a tím pádem mezi sebou soutěžit.

Jak to zatím vypadá? Na hře je asi den práce, takže mám hotové Ai, systém zbraní a vlastně skoro kompletní program. Z grafiky mám hotový první level, druhý by měl dělat Last, hlavní postavu ufonka + jeho vesmírnou zbraň. Dodělat zbývá Nepřátelský pozemský voják, druhý level, nepřátelské vozítko a ještě nějaká gui grafika + menu.


(Screen ze hry, ještě bez spritů nepřátel)

Příběh, zdali se tomu tak dá říkat: "Ufo opět napadlo Ameriku!" hlásí všechny televizní stanice. Jenže to není tak jednoduché, při invazi UFO havaruje a neohrožená hrdá American Army nenechá nic náhodě a rychle zasahuje. Hráč má za úkol udržet invazi co nejdéle. V roli ufonka zabíjením nepřátel získává body. Podobně probíhá i hra na 2. mapě. Na konec se obě score sečtou a nahrají na internet.

Uvědomil jsem si, že zítra nejsem skoro doma, takže toho asi moc neudělám, ale vydat jí chci co nejdřív.

4 komentáře:

Drobet řekl(a)...

Luxuus :) PS:baby Kruffy(nebo jak se to pise) Tulez :)

Firejs řekl(a)...

Zatím to vypadá nadějně, takže si určitě zahraju ;)

PepiCzech řekl(a)...

Supr, vypadá to zatím luxusně. Těším se a držím palec.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Děkujem moc :).
Jinak hlásím, že: Last udělal už 2 level, máme hotovo dalších kotel věci v programu, menu atd .. fakt se to hýbe .. brzo to bude hotový :).

Dá se říci, že teď už je to hratelný, stačilo by přidat stupňovitou obtížnost, což je hned a fakt je to už k hraní.

Jinak prozrazuji, že skladbičku do hry by měl dělat sám Kuba z FS, takže se těšte :). Brzo přijdu s nový obrázkem. A hned na to s celou prezentací hotové hry.