čtvrtek 13. ledna 2011

FAMU CAS - domácí práce

Přikládám videa, která jsem zaslal na přijímací řízení. Díky nim jsem se dostal do druhého kola a snad i šťastně dojedu do finiše :).

I. Pohledy

Tento artefakt demonstruje různé životní situace, kterým je každý člověk nejednou vystaven. Rozdělil jsem je do čtyř částí, přičemž každá část zabírá určitý pohled na svět a snaží se obsahově i vizuálně popsat vnitřní pocit člověka v daný okamžik. V prvním případě ukazuji svět přes prsty, kdy člověk ignoruje veškeré dění okolo a vše vnímá ploše. Druhá kapitola představuje smutek, kdy nám dílo předkládá různé situace, které se snaží tento pocit navodit a představit. Ať už formou vzpomínek, loučení nebo beznaděje. V třetí kapitole vidíme očima zuřivosti, což je zvýrazněné tunelem, kterým jdeme a okolo sebe nevidíme. Zrak máme téměř zatemněný a přes všechny okolní vjemy jdeme stále kupředu za svojí pravdou. Poslední část představuje únavu, které člověk podléhá. Ať už za to může uspěchaná doba, nebo on sám.
Ke shlédnutí zde (až 720p)


II. Konzument

Toto dílo před nás předkládá obraz konzumenta televizního vysílání. Jeho svět už není jen ten reálný, ale prolíná se mu s televizí, filmy a on sám se stává závislý. Upřeným a strnulým pohledem sleduje svoji drogu. Je doslova paralyzován. Přepíná programy, ale obsah ho nezajímá. Postupně ztrácí přehled a stává se obětí. Vše vyvrcholí ve chvíli, kdy televizi vypne, ale je pozdě. Je jí pohlcen.

6 komentářů:

phob řekl(a)...

oprav si druhy odkaz :)

Petr Vojtěch řekl(a)...

Fail... díky :).

Firejs řekl(a)...

První je jen taková procházka po městě... kdybys to nějak napojil.. třeba ve vzteku někoho ubodal... útěk... smutek.. únava. bylo by to lepší ;)

Druhý by také šel udělat líp, a nějak jsem nepochopil proč se tam tak moc dlouho objevoval ten nahý muž.. kdyby aspoň nějaká slečna ;)

Mno, ale špatné to rozhodně není, páč pocity to vyvolává a to pro tebe bylo asi přednější než děj, takže držím palce ;)

Petr Vojtěch řekl(a)...

Fire: Prosím. Podívej se na to znova a mysli. :)

1. Není procházka po městě. Děj to má, slabší než druhé video, ale má. Video je přesně takové, jaké jsem ho udělal.

2. Pokud jsi nepochopil proč se tam tak dlouho objevoval, tak jsi nepochopil sdělení a nepřečetl jsi explikaci. Děj má hodně silný, stačí se zamyslet.

Ano, obě videa jsou trochu náročnější, obzvlášť to druhé... ale několik lidí, od kterých mám feedback s tím nemělo problém.

Kostbone řekl(a)...

Pohledy:
Ruka na objektivu-zaměř se lépe co sleduje ruka skrze prsty; některé scény vystřihnout, přinejmenším upravit; stopáž zkrátit; některé efekty si odpustit; klidnější kameru, rychlé pohyby nevadí, ale něco udělej s "třesem"; části rozdělit jinak, než titulky; jinak moc pěkný a povedený. Mě se líbilo.

Konzument:
K tomu nemám moc co říct. Nelíbilo, nuda, bez emocí a se slabou myšlenkou v chabém provedení. Úplně překopat.

Anonymní řekl(a)...

jsem tady jen omylem, ale obojí mi přijde slabé a ploché.