neděle 16. ledna 2011

Nej trailery roku 2010

Je sice už půlka ledna, ale stejně bych se rád ještě vrátil k minulému roku. Nedávno jsem předváděl svoji anketu TOP10 filmů, tentokrát bych se rád věnoval trailerům, které mě minulý rok nejvíce zaujaly. Nebudu to protahovat jako minule, takže pojďme na to v lehce zrychleném tempu. Trailery jsou seřazeny náhodně. 

Your Highness

Ne jen vážné věci musejí být nutně dobré. Tento trailer ukazuje, že i komedie může pořádně zahýbat žebříčky. Na film se opravdu těším, doufám, že se u něj pobavím alespoň tak dobře jak u traileru. 

The Tree of Life
Terrence Malick je trochu zvláštní režisér. Moc toho nenatočil, ale každým dílem dokázal, že patří mezi naprosto nejvyšší elitu. Tento trailer ve mně vyvolává naprosto zvláštní pocity. Není to jen upoutávka, je to umělecké dílo. Snad film bude mít podobný účinek. 

The Social Network
O tom, že The Social Network je jeden z nejgeniálnějších filmů 2010 jsem už psal. Trailer je výborně sestříhaný a podtrhuje akci, která se v této "okecávačce" skrývá. Nemožné? Ale je to tak. 

True Grit
Westernů se už moc neukazuje. Když pak přijdou bratři Coenovi s novou verzí Opravdové kuráže, je to zážitek. Neočekávám nic jiného, než perfektní film. Už v traileru vidíme bravurní herecké výkony a zajímavou zápletku. Já se rozhodně těším.
http://www.youtube.com/watch?v=CUiCu-zuAgM

Tangled
Rozhodně by byla chyba přeskočit animáky. Tangled u nás ještě není, ale trailer se mi hodně líbí. Nečekám nějakou převratnou podívanou, ale doufám v milý dětský příběh a špetku uvolnění. Přesně na to se těším :). 

The Expendebles
Akce ze staré školy. Trailer je tak nějak rozdělen na 2 části, ukazuje spoustu akce, výbuchů, drsných hlášek atd. Ale hlavně je vidět, že tadle banda staříků na to má! Hrdinové z let minulých se opět dostávají do kurzu v tomto skvělém snímku. Trailer se taky povedl a  hudbu z konce si broukám stále dokola.


Kick-Ass
Film? Totální řežba! Trailer? No... taky! Rychlej střih více méně ukazuje co film dokáže. A rozhodně zde neplatí pravidlo, že trailer překoná film, řekl bych, že to je naopak. Přesto se jedná o perfektní práci.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
Přestože HP7p1 možná nebyl nejlepším filmem, ale trailer má naprosto vynikající. Napětí, akce, zajímavé záběry s gradující hudbou... to rozhodně nemohlo dopadnout zle. A přiznám se, že právě tento trailer mě na film navnadil.
http://www.youtube.com/watch?v=YzfEH0UPEBo


The Fighter
Christian Bale a Mark Wahlberg! Výborná kombinace mých dvou oblíbených herců. Box nemusím, ale už Cinderella man mi ukázal, že drama z tohoto prostředí může být opravdu poutavé. Stejně tak věřím tomuto filmu.  


Clash of the Titans
Souboj Titánů se příliš nepovedl. Alespoň většina kritiků to tvrdí. Přiznávám, že scénář je opravdu hodně slabý a hraje se spíš na efekt, přestože menší rozpočet je místy vidět. Spousta trailerových hlášek udělá dobrou upoutávku, ale film je pak hodně slabý. Navíc písnička a střih jsou boží.

Žádné komentáře: