neděle 15. listopadu 2009

Dragon Age


Díky Indianovi se mi do ruky dostala originální kopie hry Dragon Age. Musím podotknout, že lepší hru jsem za poslední dobu opravdu nehrál. Co lepší. Dalo by se říci, že DA je snad nejlepší RPG od dob Baldura. Podle mnoha serverů se DA dá považovat za kvalitního nástupce Baldurs Gate2, či dokonce za jeho pokořitele. Hlavně je to ale perfektní hra.

Nějakou tu hodinku jsem už nahrál, takže vím, o čem mluvím. Výborný strhující příběh, propracovaná historie, mytologie a spousta akční zábavy. Samozřejmostí je spousta logických miniher a potřeba taktického myšlení. Všem, kdo váhají, tak jasně doporučuji hru minimálně zkusit. Byl by to hřích vynechat. Tímto se taky omlouvám Kátě za dočasnou 'indispozici' :D. Myšleno s humorem samozřejmě :).

7 komentářů:

Likandro řekl(a)...

Hodně jsem o hře slyšel, ale zatím nic konkrétního nečetl, a tak se zeptám přímo hráče:
Dá se souboj stopnou podobně jako v BG2 a rozdělit postavám úkoly?

Jsou dialogy řešené stejně jako v BG2? Tedy dlouhý text a k tomu vybrat jednu z několika možností odpovědi? A pak další tuna textu a tak znovu třeba 15x za sebou?

Bojový systém je založený na DrD systému jako v BG? Docela mi to tam vadilo, protože jsem si memohl zvyknout na udávání hodnot zbraní, takže vybrat lepší či horší mi činilo neuvěřitelný problém.

Ale vypadá to pěkně, jen co je pravda. :)

Pak sem písni nějakou recenzi ;)

Petr Vojtěch řekl(a)...

Jasně. Takže:
Ano, hra se dá kdykoliv pauznout a během souboje rozdáš úkoly. Je to skoro nutnost u vyšších obtížností. Dokonce to jde tak daleko, že u každý postavy máš neuvěřitelné možnosti nastavení přímo taktiky, podmínek, jak se má chovat atd.

Dialogy jsou dělané více filmově. Tedy živý rozhovor s poměrně zajímavou kamerou a vždy máš spoustu možností odpovědí. Některé jsou pro tebe dobré, některé špatné. většinou je to něco za něco. Když povedeš rozhovor dobře, tak se k tobě třeba postava přidá. Jindy zase s tebou parťáci nemusí souhlasit a získáš u nich záporné body. ATD. Hodně závisí na tvých odpovědí, kam vyústí. Občas potřebuješ někoho přesvědčit, k čemuž se hodí bodíky ve lstivosti atd. Samozřejmě je zde deník a neuvěřitelná hromada textů, promakané :).

Bojový systém. U těch zbraní a brnění .. já si zvykl a tak nějak se v tom už orientuju. Přijde mi to v pohodě.

Recka bude ve středu v Indiánovi. Určitě jí sem přidám taky :). Jedná se o výjimečnou hru. :)

Likandro řekl(a)...

Díky moc za info, zní to perfektně... Zkrátka jako Badurs Gate...

Teď skoro lituju, že já to nekoupil "jakoby" bráchovi k Vánocům na XBOX 360 :D

No, tak třeba jindy přímo pro sebe a na PC.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Liki: Jasně :). Navíc na PC můžeš odscroolovat kamerou do IZO pohledu, přesně jako v Baldurovi, což je perfektní. To na konzolích nemůžeš. Občas se ten pohled hodí při rozdělování taktiky. Takže další dobrá věc.

Náročná hra není, rozjede ji i starší železo, přitom grafika není úplně nejhorší, na RPG :). Jinak samozřejmě doporučuju. Další dobrá věc je vlastní účet na Bioware, kde každý registrovaný (pouze pro ty s originálkou) má své postavy, ostatní si můžou prohlídnout, jakej je skiller atd. Samozřejmostí je další stahovatelný obash buď zdarma, nebo nějaký lepší za palý peněžní obnos :).

Káťa řekl(a)...

:D :D :D cajk

Ondras řekl(a)...

Jo tuhle hru jsem v indianovi viděl taky a chtěl bych taky, jenže můj počítač by to neudejchal. Doufám že budou štědrý vánoce :D

Petr Vojtěch řekl(a)...

Hra není moc náročná a běží i na starších mašinách :).