čtvrtek 5. listopadu 2009

Den otevřených dveří

Dnes jsem s pár dalšíma studentama, z naší krásné školy, byli navštívit Univerzitu J.E.P v Ústí, což je pěkně hnusný město. Měli den otevřených dvěří, tak nás náš učitel na grafiku Samík vzal právě na Fakultu umění a designu, kde je nyní 16 různých ateliérů. Byla to výborná 'exkurze', protože vidět, jak to vypadá na vysoké, je diametrální rozdíl, oproti střední. 

Pohovořil jsem si s pár profesory (nebo jak se jim to říká), dozvěděl se dost důležitých údajů a zjistil jsem si co je potřeba atd. Obvzláště jsem se zajímal o obor Digitální animace, který funguje teprve druhým rokem a vedoucím ateliéru je dokonce proděkanka fakulty. Byla velice milá, odpověděla mi na věci, které jsem chtěl vědět a myslím, že na její obor asi za rok podám přihlášku. Líbí se mi celkový přístup, kdy vás nikdo nevodí za ručičku, ale snaží se ve vás probudit kreativitu, vlastní grafické myšlení atd. Navíc já sám si můžu určit, co bych rád dělal. Chci se víc zaměřit na flashové animace? Není problém ... Video? Ale samozřejmě ... Co takhle herní design? Což považuji za digitální animaci .. Paní proděkanka mi řekla, že to není žádný problém, ale ještě se s tím na škole nesetkala, takže by to pro ní byla novinka, ale je každému nápadu otevřená. Hned jsem si vzal kontakt a dal echo, že si s ní určitě domluvím konzultaci :). Opravdu milá paní. 

Jinak škola je moc pěkná. Před dvěma lety se přestěhovali do nového. Je to bývalá nemocnice a budova je moderní, opravená a prostředí je příjemné. 

Celkově jsem byl z akce nadšený a trochu i vystrašený, ale ještě mám čas. Příští týden asi s partou lidí vyrazíme do Zlína na Univerzitu Tomáše Bati, kde mají taky spoustu perfektních grafických ateliérů.

1 komentář:

Ikkju řekl(a)...

UJEP je místní legenda x), možná tam příští rok upnu ženu ... Jinak z "řečí" se tam musí fakt každý snažit sám, kamoška tam měla loni dělat bakalářku, "ale nikdo jim to neřekl".. prostě se musí snažit samy no..
To je dobré že ti vyjdou vstříct, ikdyž nevím jak to vypadá v praxi, osobně to máme se školou krapet rozdílné (dálkové studium)..
Jinak město celkem hnusné je, ale jsou tam i pěkný místa - věž na kopci-Větruše, kus za městem vodopád.. co sem tak stačil prorandit :D