úterý 21. února 2012

To nejlepší z plantáží Applu

Už v minulosti jsem byl spokojen s produktem Apple. Byl jím nerozbitný iPod Shuffle. Jak říkám, nerozbitný, ale neztratitelný nikoliv. O dvě generace dál si kupuji nový Shuffle, tentokrát ne barevný, ale čistě šedivý. Apple obecně nemám v lásce, ale za to mohou spíše jeho fanoušci. Některé jejich povrchní názory jdou až na hranici s fanatismem, a s tím mám veliký problém se ztotožnit. Proti samotným produktům vcelku nic nemám. Když opominu neekonomický poměr cena/výkon - dostanu pěkně designovaný produkt. Jak moc dobrý je, musíte posoudit sami.


Poslouchat hudbu z telefonu je nepohodlné a vybíjí to baterii, což na cestách poznám. Nějakou náhodou jsem si vzpomněl na iPod, který jsem před dvěma lety ztratil, který jsem miloval a který mi vydržel klidně 2 týdny bez nabíjení. Vzhledem k nízké pořizovací ceně a naprosto dostačující funkčnosti jsem si hned pořídil nový. Vypadá stejně jako před dvěma lety, akorát se hůř připíná na kapsu (není prostor pro držení vedle ovládacího panelu), navíc umí playlisty a má větší paměť. Nabízí mi přesně to, co považuji za důležité. Chci poslouchat hudbu - nepotřebuji hrát hry, chodit na web nebo točit video. Na to mám konzoli/telefon/kameru. Snad mi vydrží dlouho (musím si ho hlídat). 

1 komentář:

phob řekl(a)...

neekonomicky pomer cena vykon je trosku zcestne, tez se neradim k fanatikum, ale osobne spis uz totalne nesnasim cokoliv od microsoftu.
cena vykon opravdu neni pravda, od te doby co jsem presel napriklad na mac, tak mi prijde, ze pracuju mnohem efektivneji, necekam hodinu na nejakou instalaci aktualizace... navic, doneses domu apple, zapojis, a jedes... da se rict, ze pokud chces upravovat fotky, skladat muziku, nebo psat... tak pokud mas ilife, tak neinstalujes vubec nic... musis proste pocitat s tim, ze apple je sice drazsi, ale efektivnejsi, nebot v nem uz mas spoustu programu, ktere se daji uzivat na vcelku slusne urovni. a ne jako malovani ve win... ale to uz jsem moc rozpitval... jen chci poukazat na to, ze pomer cena vykon je zcestny...