úterý 3. května 2011

Workshop

Spíš za přednášku bych označil úterní (26. 4.) návštěvu ZŠ Lesní v Liberci, kde jsme s týmem Let's Go propagovali naši Střední uměleckou školu. Cíl byl jednoduchý, představit náš obor základní škole, přesněji sedmé třídě, což je sice trochu brzo, ale osmička bohužel odpadla. Už předem bylo jasné, že velikou část třídy vůbec nezaujmeme, protože umění holt není pro každého, ale zase jsme se celou přednášku snažili nastavit tak, aby i ti méně zaujatí neumřeli nudou. I přes spoustu škrtů ve scénáři si troufám tvrdit, že se povedlo a odprezentovali jsme přesně to, co jim střední umělecká škola může nabídnout. Když jsem pokládal závěrečnou otázku, jestli vůbec někoho napadlo, že by třeba mohl pokračovat právě tímto směrem, trochu se mi klepaly kolena, ale byl jsem mile překvapen, když slušná část posluchačů zvedla ruku. 


Jak jsem psal, přijeli jsme s týmem, přičemž já jsem byl takový ten hlas projektu, který se hezky tváří, chodí sem a tam a mluví k posluchačům. Hofi kompletně celou akci připravil, vymyslel a zorganizoval. Dále pomáhal ještě Loudič, který obsluhoval PC, půjčil nějaké malby a zajišťoval odvoz. Zapomenout bych neměl ani na Moniku, která nám celou akci dokumentovala.


Postupně jsme projeli několik témat, čímž jsme se snažili žákům přiblížit předměty, které by je mohli čekat. Začali jsme fotkou a přes sítotisk, litografii a kresbu jsme se dostali až k multimédiím, počítačové grafice a 3D animaci. Každý si snad našel něco, co ho zaujalo, a přestože jsme museli seškrtat některé aktivity a více to zaplnit nudným obsahem, tak ty dvě hodinky přežili. Zanedlouho snad bude i videjko a nějaké fotky jsou ke shlédnutí zde.


1 komentář:

Majko řekl(a)...

Já chci taky na přednášku, kde bude přednášet strejda Bedikk :D