čtvrtek 5. května 2011

Den studenta - maturitní projekt


Konečně jsem dodělal svůj maturitní projekt, Den studenta. Psal jsem tu o něm už dříve, tentokrát připojuji odkaz na finální (snad) hru. Nějaké informace najdete přímo u projektu, kdyžtak se můžete ptát v komentářích, rád na vše odpovím :). A nejvíce byste mi pomohli, kdybyste využili možnost sdílení přes Facebook a Twitter, tlačítka jsou hned pod projektem, rozhodně bych za to byl vděčný :). Součástí projektu je totiž i propagace a šíření přes sociální sítě a teď mám týden na to, abych sbíral statistiky a pokusím se o to, aby se projekt co nejvíce rozšířil. 

Někteří by možná nemuseli pochopit stylizaci a vtip, který jsem zvolil, ale věřím, že má svoje kouzlo, a když všechny ty kýče vezmete s nadsázkou, možná se i dobře pobavíte. Je sice pravda, že hra není moc dlouhá, ale to je způsobené silně omezenou délkou vývoje. Toto jsem stihl za nějakých 8 dní, což dle mého není tak špatné. Původně jsem vymýšlel opravdový průvodce školou, pak mě napadla varianta, kde za pomoci několika miniher přiblížím studium na naší škole, ale nakonec jsem se flákl do hlavy a udělal tuto šílenost. A ač se to nezdá, co se týče propagace, tak takováto hra ve výsledku udělá lepší dojem a reklamu než tuna PR řečí a celý interaktivní průvodce k tomu. 

4 komentáře:

Firejs řekl(a)...

Párkrát jsem se upřímně usmál, ale je to opravdu dost šílený :)

Ovšem o škole samotné jsem se vůbec nic nedozvěděl, a to je možná trochu chyba.

Petr Vojtěch řekl(a)...

A jak bys to udělal ty? Co by ses chtěl dozvědět? :) Jaký informace tam narvat, aby se projekt stále udržel ve stejné rovině? C'mon, to nejde :). Pokud jsi hrál tu reklamní hru na nanuky Magnum, tak ta byla opravdu suprová, ale co v ní bylo za informace? Žádné. Jakmile jsi hru dohrál, tak jsi mohl pokračovat na stránky Magnumu, kde už se dozvíš víc. Tímdle styl jedu i já, ta hra na tebe má udělat nějaký dojem a v závislosti na ten dojem ty pak klepneš na stránku školy nebo ne. "Páni, todle udělal student té školy? To mě zajímá..." :) Tak nějak tu propagaci stavím.

Likandro řekl(a)...

Čekal jsem to "vymazlenější". Teď to není ani nějak dobré, ani nějak špatné.
Jestli plní účel? Nevím. Osobně mi to přijde bez nápadu a asi bych na základě videa koukl po jiné umělecké škole.
Každopádně za 8 dní, které možná nepadly celé jen na projekt, to je asi co do zpracování nejlepší možný výsledek.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Určitě bych to udělal vymazlenější, kdybych měl více času. Ono připravovat komplet grafiku, shánět fotky, zvuky, dabing, programovat to, časovat hudbu a řešit velikou spoustu bugů... za 8 dní :D Chtěl jsem to propracovat víc, ale nedalo se. Navíc poslední den jsem strávil na tom, že jsem dělal dokumentaci, tiskl jsem prezentační plachtu, dával dohromady návrhy, koncepty a další věci. Prostě toho byl randál, a to jsem makal i doma. Jsem spokojen s výsledkem když si představím, kolik to stálo práce a kolik jsem na tom strávil času. Samozřejmě kdybych to dělal jako soukromý projekt mimo, tak spokojen nejsem a ještě tomu dám o hodně času navíc. Několikanásobně...

A jestli ti to přijde bez nápadu mě mrzí, protože projektování a vymýšlení celého projektu, od konceptu až po místnosti... to jsou nějaké 2 týdny před samotným započetím práce. A fakt jsem se snažil :). Díky