čtvrtek 14. dubna 2011

Jak se kupuje žirafka

Nestává se často, abych se nadchl pro nějakou úplnou blbost, ale když holky do školy přinesly masážní "žirafku" z H&M, neodolal jsem a jednu si taky pořídil. Protože je prostě boží a navíc neuvěřitelně příjemná na záda! A k tomu se váže taková poměrně milá historka. Když kamarádky žirafku přinesly do školy, všichni ji chtěli taky. Z nějakých dvaceti kusů najednou v H&M byly 2 a my s kamarádem se rozhodli, že si je nenecháme ujít. Dnes ráno jsme zašli do obchodu, že se teda podíváme po zbývajících dvou kouscích. Výprava to byla vskutku neuvěřitelná a po chvilce pátrání jsme to vzdali (na nákupy příště berem nějakou ženskou!) a oslovili slečnu prodavačku (mimochodem moc pěkná a zmatená slečna :D). Ptám se naprosto jasně: "Dobrý den, nutně potřebujeme koupit tu zelenou žirafku bez hlavy a nějak ji tady nemůžeme najít." Odpověď byla o to jasnější: "C-c-cože?" Šlo trochu do tuhého, protože jsem si uvědomil, že můj popis asi není úplně přesný a nezachránilo to ani podobně slabé: "To na masírování zad." Slečna se tvářila stále stejně vyděšeně, tak jsem na to šel úplně jinak a zkusil popis trochu zobecnit: "Takový čtyři kuličky spojený mostíkem." A přestože ve výrazu prodávající byl stále poznat strach, znechucení a vyděšení z mého požadavku, pomalu zvedla ruku a ukázala na nedaleký regál se slovy: "To jako todle, jo?" Načež jsme s kamarádem radostí vyskočili do vzduchu a trochu si zanadávali na vlastní slepotu a zmatenost, což bylo asi způsobeno velikostí obchodu, který měl 2 patra, a tolik úrovní je na dva kluky až moc :D.

Další problém nastal ve chvíli, kdy jsme teda dvě zbývající žirafky chtěli koupit. Slečna se totiž jedné z nich chytla a se slovy: "A to je jako na masáže, jo? Jsem si vždycky říkala, k čemu to jako je," nevypadala moc na to, že by ji chtěla vydat. Rozhodně to chápu, když je tak boží. Nenapadlo mě odpovědět nic chytřejšího než: "A na co jinýho by to bylo?" Mezitím jsem ji nenápadně sebral žirafku z ruky, čehož si všimla a smutně se zeptala: "A to to jako chcete koupit, jo?" Už jsem trochu přestával celou situaci chápat a začal jsem ztrácet naději, že svoji žirafku někdy získám. Rychle jsem odpověděl: "Jasně, a chceme hned obě!" Načež jsem rychle popadl i druhou, poslední, a položil ji na pult. Až pozdě jsem si uvědomil, že celou dobu vypadáme jak dva přihřátý kamarádi, co si chtěj koupit nějaký hračky na dlouhý večery, a tak jsem se pokusil celou situaci zachránit: "Ale platit budeme zvlášť!" Slečna stále vypadala nechápajícně, vyděšeně, ale žirafky nám úspěšně prodala a já byl šťastný. Možná jsem to měl dotáhnou k dokonalosti a prohlásit něco na způsob: "Já to za tebe zatáhnu, čumáčku." Omlouvám se za tento více než zbytečný post, ale nedalo mi to :D.

2 komentáře:

Majko řekl(a)...

Ježiš to je strašně pozitivně naladěnej článek :D Já se gebil po celou dobu co jsem to četl :D Obzvlášť ta pasáž při vysvětlování co to vlastně chcete koupit :D Gj!

Luisa řekl(a)...

Vás kluky tak pustit do obchodu s hadrama:D