neděle 14. března 2010

EA jede, aneb takhle se to dělá

Opravdu nerad píšu články, kde jen tak někoho chválím. Dnes to je ale jiné. EA se opravdu velmi snaží. A proti jiným vydavatelům na našem malém trhu je to opravdu vidět. Pravidelně pro své hry pořádá zajímavé akce. Budu se ale věnovat těm posledním, které se týkají hlavně dodatku pro Dragon Age, tedy hry Procitnutí.

V pátek odpoledne jsem spolu s Fiolou a Geluem vyrazil na pražský Pankrác, kde je sídlo EA Czech. Zde se konala tiskovka ke hře Dragon Age: Procitnutí, která se zanedlouho dostane na naše monitory (v Indianovi určitě bude review :)). Přítomni byli naši známí Sebastian Chum, Jaroslav Faltus, Miroslav Buchta, Juraj Chrappa a nějací další lidé z řad novinářů. Nejprve byla připravená přednáška o BioWare, aneb proč máme být jejich fanoušky. Bylo to zajímavé, ale většinu věcí jsem už věděl. Pak následovala samotná hra, kterou jsme si následně i mohli zahrát. Po té rozhovor s Faltusem a ukořistěný plakát Dragon Age. Musím říct, že to bylo velmi příjemné. Během této akce jsme byli přesvědčeni, abychom dorazili i v sobotu, tentokrát na akci týkající se Dragon Age i Mass Effectu. Po tom, co nám Buchta vylíčil co se bude dít, řekli jsme si, že prostě musíme přijít.

A tak jsem opět vyrazil do Prahy. Tentokrát se akce konala ve středověké hospodě na Vinohradech. Jediný problém byl hospodu najít, když jsme ani nestudovali mapu a věřili, že to jen tak najdeme :D. Naštěstí byl na akci i Micro-ice a došel pro nás :). Poděkování hodné :D. Hned po tom, co jsme do krčmy vešli na nás dýchla ta pravá atmosféra. Přednáška o hře (kterou jsme slyšeli v pátek v menším kruhu lidí) už proběhla a právě začínal kvíz, který jsme ale taky vynechali. Sedli jsme si k Sebastianovi, se kterým Fiola a Gelu hráli karty a já si povídal s Pájou [Geluova přítelka], která s námi taky dorazila. Program jel rychle dál a na řadu přišla panelová diskuze (6 lidí řešilo témata z her od BioWare), která byla zajímavá, sešlo se dost názorů na různé otázky a mohli se zapojit i ostatní z publika. Ačkoliv diskuze se rozjížděla pěkně, času bylo málo a tak se šlo dál. Nejprve se vyhlásila soutěž VTK (Velmi Těžká Kvíz), soutěž kostýmů a přišel vrchol večera, hostina s živou hudbou a tanečnicemi. Jídla bylo opravdu HODNĚ, hudba skvělá a tanečnice perfektní. Dokonce jsme si s jednou i zatancoval (možná bude i video, ale snad ne :D).

Raději to nebudu popisovat do detailu, to byste záviděli. Potvrdil ale musím, že jsem byl z akce nadšený a vůbec nelituji, že jsem jel. Naopak, těším se na další akci pod taktovkou EA. Jediné co mi chybí je triko Dragon Age, ale třeba ho ještě někde získám :).

2 komentáře:

Kyle Weit řekl(a)...

Prostě tentokrát se prokázalo že jsem plnohodnotný pražák! :D Akce byla suprová! :)

Petr Vojtěch řekl(a)...

To teda byla :)