čtvrtek 27. srpna 2009

Už fičíím


Tak PC jsem včera za pomoci jednoho technika dostavil, objevil závadu a už jsem zkoušel první hry. Ono závadu. Nebudu se vymlouvat, je to tak trochu i moje vina. Dejme tomu, že MB má 2 triplechannly na RAMky. Já jsem tedy zapojil všecky 3 do prvního channelu (tedy A1B1C1). Servisák pomocí toho svýho měřiče přišel na to, že jsem to zapojil do druhýho a proto to nešlo. Jak je to možný? Stavil sem podle návodu! Inu, v návodu to bylo "otočené" a skutečnost byla tedy jiná. To samé u procesoru, který jsem ale zapojil dobře, tedy "vzhůru nohama", protože tam jak jsou ty pacičky, tak ho ani nemůžeš dát jinak :). Ale návod to radil opačně ..
Inu, nemá cenu už tlachat nad manuálem. Hlavní je, že mi to funguje. Výkon je, co jsem měl možnost zakusit naprosto famózní. Pravda, že tu mám jen pár originálek, takže jsem to zatím moc potrápit ani nemohl. K otmu přičtu fakt, že mám neaktivovaný (zatím) Win7 RC, díky čemuž polovina z těch co mám ani nejede :D.
Hrál jsem zatím COD2 na plný, což není teda nějak nic extra, ale vypadalo to moc pěkně. Pak jsem hrál Unreal Tournament 3, což je už něco krapet jinýho. No .. plný na FullHD rozlišení. Teda řeknu vám, slast pro oči. U LotRa Conquest mi to napsalo, že už jsem tu hru instalova mockrát a že mám smůlu, takže ještě musím napsat na podporu .. fakt kkti :D. Zaklínač mi taky nejde, což pak doufám půjde. Gothic 3 jsem taky nerozběhl .. ani v režimu kompatibility, což mě sce tak nemrzí, ale chtěl jsem si to zkusit. Ještě tu mám originál Oblivionu, což pak taky zkusím .. teď hlavně musím konečně dotahat ty RTM seveny a bude to v cajku :).
Jinak se Sevenama jsem spokojenej .. Jsou rychlé a funkce jsou uživatelsky příjemné. Lišta Start mě nadchla nejvíce. Pracuje se s ní rychle a je přehledná. Až budu mít tu verzi RTM, tak tam hodím Photoshop a Cinemu a uvidím,  jak poběží :).

13 komentářů:

Drobet řekl(a)...

Hihi,ful HD...to je paráda :o) neměnil bych :o)

Petr Vojtěch řekl(a)...

Tak právě se mi po poměrně dlouhém snažení povedlo přimnět, aby fungoval i Crysis. High a FullHD a běží to upe geniálně. :) Famózní ...

Ricki řekl(a)...

Nechal bych si líbit.Určitě.
takovej stroj se v dnešní náročnosti her neztratí.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Jojo .. dva roky doufám vydrží :).

Teďka jsem ještě pařil Red Alert3 a slušný pokoukáníčko :). Hellgate London mě zklamal .. nuda a graficky slabé. Need for Speed Undesrcover jsem hrál už dřív, ale ani nyní mě nechytlo a je to opravdu špatná hra.

Vše jsem samotřejmě jel na maximum
:)

Asi si půjdu ještě zahrát Crysis, to mě zatím chytlo nejvíc :). Už, aby byl ten Shift a Dragon Age.

PepiCzech řekl(a)...

Congratz :) Oblivion na full HD s HDR/bloom vypadá hooodně dobře.

Zvlášť když se pohrabeš v INI souborech (dá se najít na netu návod v češtině) a upravíš si parametry podle svého (třeba vykreslování obzoru do "nekonečna" a další špeky, který jinak ve hře ani nejdou nastavit, ale engine je podporuje.

Zkus, výsledek stojí 100% za to. Mám to odzkoušeno.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Jasný Pepi. Oblivion tu bratr má Origo, takže určitě zkusím. :) O otm nastavení vím a dřív sem si tam "snižoval", abych to ubec rozjel :D.

Likandro řekl(a)...

Tak se musím přiznat, že drze závidím :D A to není dobré, snad mi bude odpuštěno když to takhle přiznám.
Já bych si tak rád zahrál Prince of Persia nějak slušně, ale od té doby co se mi přehřívá NB na režim vyššího výkonu to nejde ani omylem. Plus to stejně šlo jen na nějaké střední-nižší detaily. Zkrátka závidím, užij si to ;)

mimamo řekl(a)...

jojo, copak Seveny ...

Petr Vojtěch řekl(a)...

Jojo Seveny jsou super. Už jsem rozjel i Zaklínače, což ve své podstatě může znamenat několik desíek hodin "offline" :D.

Seveny jsem si zatím úplně oblíbil. Naštěstí Opera nepodporuje to zobrazování otevřenejch záložek už ve START panelu, takže mě to nerozčiluje, jak u IE. Běhá mi tu zatím úplně vše a perfektně.

Tior řekl(a)...

Moc pěkná sestava, taky se přiznám že závidím, ale zdravě:).. snad se taky brzo dočkám:). Full HD zní sice marketingově dobře, ale stačilo říct, že je to rozlišení 1920x1080, nic víc se za tím pojmem přece nezkrývá:)

Petr Vojtěch řekl(a)...

Tior: No ono to není přímo FullHD, "umí to FullHD", je to 1920x1200, takže 16:10. Navíc mě o žádný marketing nejde :D. Jelikož jsem nadšený filmový fanda, tak vysoké rozlišení prožívám. Zatím sice nemám filmy pro svoje rozlišení, ale to přijde.

Už jsem přestal pařit a opět se vrátil k nějakému grafičení a kódění. Ale stejně se těším na další salvu her, která se na nás teď na podzim hrne :). Až vyjde Dragon Age, tak mě tu taky nějakej ten den neuvidíte :D.

Káťa řekl(a)...

hej ta fotka fakt dobrá :D

Petr Vojtěch řekl(a)...

dík :)