pondělí 15. února 2010

Poslední přání

Zde budu dávat dohromady nějaké souhrnné informace o projektu. Zprvu bych se asi měl omluvit celému týmu, který na něm se mnou pracuje (Last, Kuba, Danol), že hra ještě není hotová. Brzdím to tak trochu já. Měl jsem poslední dobou hodně nabito a nějaký Game Maker mě vůbec nelákal. Chtěl bych to nyní zase obrátit a začít pracovat. Konečně hru dodělat! Pojďme se tedy podívat, co už máme. 

O projektu
Poslední přání je tahově realtimová budovatelská strategie. Hratelnost se rozkládá na dva pohledy. V jednom můžete upravovat svá města, stavět budovy a celkově řídit chod života v něm. V druhém pohledu se dostáváte na mapu kontinentu, kde organizujete celou svoji říši, obchodujete a bojujete proti nepřátelům. Příběh ještě není plně zvolen, což se na hratelnosti nepodepíše, akorát se podle toho zařídí průchod obdobím atd. 

Nejvíce vám hru přiblížím, když budu odkazovat na jiné hry. V první řadě to je celá série Total War a její tahová část. Podobný systém má náš 2. pohled. Posouvání vojsk, budování měst atd. Stavění města se dá přirovnat k Caesarovi III a budovatelskému systému Stronghold. Toto jsou naše hlavní inspirace, což ale neznamená, že se snažíme o nějaké plagiátorství.

K dokončení
Grafika je asi nejmenší problém. Já i Last jsme oba grafici a práce jde od ruky. Problém je v programu, který dělám já a přiznejme si, nejsem světový programátor, práce mi jde pomalu a ne vždy vše zvládnu (na to je tu Danol :)). Kuba je skvělý skladatel, Main theme už do hry složil, teď se budou odvozovat další melodie podle potřeb. Takže zde taky není problém. Prezentaci zatím brzdím a čekám na nějaký větší pokrok, kdy budeme moci ukázat slušný gameplay, renderovaný trailer (když už máme kopu 3D objektů :)) a bude hotový web projektu. Takže jsme opět u toho programu. Nebudu to zdržovat a rovnou řeknu, co máme funkční a co ještě chybí.

Máme: 
  • Systém stavění budov a struktur města
  • Budování měst, přechod z města do města, vlastnictví měst, populace
  • Informační okna a systém oznamování zpráv a další programové 'detaily'
  • Spoustu grafiky a hudební podkres
  • Tvorba armád
Chybí:
  • Válčení, obchod, diplomacie, AI ostatních
  • Příběhová linie
  • Prezentace, část grafiky

3 komentáře:

Last řekl(a)...

"Libí se mi" :P

parekvrohlikkju řekl(a)...

Velmi pěkné, obrázek opevnění v 3d krajině mě dostal!

Anonymní řekl(a)...

Už se těším :D
Miluju Stronghold :D