pondělí 16. listopadu 2009

Strojoxie


Letní vývojářská soutěž VCH je už dávno za námi, přesto mě napadlo udělat na podobné zadání, jako měla soutěž, vlastní hříčku. Nakonec to tedy nedopadlo, ale stejně vám nápad přiblížím. Příběh jsem chtěl zakomponovat, ale rozmyšlený jsem ho úplně neměl.

Na čem to celé stálo? Představte si záběr do vesmíru, kde se vám pohybují různé planety. Každá planeta má 4 jádra, každé jádro vlastní barvu. Na povrchu planety se pohybují obyvatelé. Každý má také své jádro, jen z jedné barvy. Každý tou svojí barvou vyživuje právě to jádro, které má stejnou barvu.

Teď pozor. Přichází interakce hráče. Ten musí kontrolovat, aby jádra byla vyvážená, jinak se planeta může zhroutit. Roboti totiž můžou přeskakovat z planety na planetu, můžou se poprat (jeden umře), může se někdo narodit atd. Tím vším se jádra oslabují, popřípadě zesilují. A hráč má jednu možnost. Přemisťovat roboty.

Asi by tam byla nějaké doba, do které by musel hráč udržet jádra stabilní. Po úrovních by stoupal počet planet > obtížnost. Nakonec se ten návrh nějak smetl pod stůl, možná škoda. Grafika byla ve fázi 'zkoušení', aneb jak by to asi mohlo vypadat.

3 komentáře:

Likandro řekl(a)...

Je to zajímavý nápad, ale zdá se mi, že by šlo víc o casual hru, než o logickou hru která byla v zadání soutěže...

Nápad je zatím docela obecný, takže se přímo nabízí otázka: Jak by člověk přendával robotky z planety na planetu? Přetažením? Nebo nějakým složitým mechanismem? Ono přemístit robota se dá všelijak.

Co se děje s planetou kde robot není?

Možná bych se víc zaměřil na logickou stránku a zkusil spíš dávat různé úkoly jako máš 4 planety, na každé robota různé barvy, okolo několik planet různých vlastností (doba oběhu planety, přitažlivost, každou chvíli z planety odlítá "kometa" která doletí k jiné planetě...) a těch vlastností by hráč musel využít při úkolu, který by např. byl uprostřed planety s jádrem, ale bez barvy, zasadit "semínko" - tj. dopravit tam roboty potřebných zákl. barev, tak aby vznikla požadovaná barva.

Graficky mi to přijde parádní a strašně rád bych si někdy takhle vizuálně provedenou hru zahrát už jen kvůli té podobě.

Tak snad s tím ještě něco provedeš.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Likandro: Tyjo. :) To mě nenapadlo, že by to někdo dokázal takto okořenit. Suprový nápady, poznamenám si je někam a třeba se ve volném čase k této hříčce vrátím. :)

Pravda, že s Ikkjuem jsme to na srazu trochu rozebírali, ale napadali nás spíše možné vztahy a události mezi obyvateli.

Jo děkuju, kluci (Danol a Mikro) se mě ptal, proč na tom tabletu čárám hovna :D:D.

Firejs řekl(a)...

Nápád pěknej, a myslím, že by se dal i docela dobře spracovat. Představoval bych si to jako takovou rychlovku, musel bych roboty přehazovat sem a tam a zárověn dávat pozor aby mi do sebe nebouraly. Asi by mě to na nějakou dobu chytlo ;)