pondělí 24. srpna 2009

A je objednáno

Původně jsem myslel, že si tudle zprávičku nechám do chvíle, než mi počítač dojde, ale nevydržel jsem to :D. Takže se vám musím pochlubit už dneska, přičemž do pár dnů snad dám i fotky, jak bojuju s jeho sestavením :D.



A co to bude? V první řadě jsem se zaměřil na nový socket 1366. Deska má chipset od Intelu X58 a vyrobena je od Asusu. Procesor jsem vybral, troufám si říct trochu nabouchanější. Intel Core i7 - 920 na pracovní frekvenci 2660MHz je už slušná vypočetní stanice. Původně jsem tam měl nějakej Core 2 Quad na 2,8 GHz, což pro laika může vypadat víc (věřte, že já se v tom taky ještě celkově moc nevyznám :D ), ale není.  

Dálší perfektní komponentou je grafika od Gainwardu NVidie GTX275 s 896MB DDR3. Na tom si ty nový hry pořádně užiju :). Disk jsem si zatím vybral terovej Samsung, přičemž časem si určitě koupím nějaký rychlý SSD disk na systém. Celé mi to pohání zdroj Fortron Everest 700W, což by mělo určitě stačit. 

Další hodně důležitou součástí jsou RAMky. Ty jsme vybrali Corsairy 6144MB DDR3 1333MHz (3x2GB). Krásně do triplechannelu a časem je koupím asi ještě jednou, podle potřeby. Byl mi doporučen chladič CPU, takže jsem sáhl po Artic Cooling Freezer Extreme a samozřejmostí je nějaká přepětová ochrana.

A teď přichází to, co bude nejvíc vidět. Case jsem vybral CoolerMaster Dominator Xcalade, což je klasický Middletower ATX. Vybíral jsem podle designu, dostupnosti na skladě a taky jsem dal na sestavění vnitřku.

A teď se podržte. Lcd panel mám objednán Samsung SyncMaster T240HD. Což je 24'' Full HD. No, nezní to krásně? :)

Věřte, že celá tadle sranda něco stála, ale ta představa, že se vám Sony Vegas nebude u stříhání HD videa kousat, či budete moci natáčet záběry přes Fraps z her do recenzí a ani nebudete muset snižovat detaily hry. A nebo co mě vždy dožere. Hláška Adobe Photoshop (obvzláště u souborů, kde mám grafiku do hry ve vektoru), že paměti jsou plné a proto nejde dokončit operace třeba posun. S tím je konec a to ani nezmiňuji mnohem rychlejší renderování 3D scén. :)

Na konec musím hrozně moc poděkovat Kubovi Miřejovskému, protože mi s celou sestavou vlastně pomáhal a nebýt jeho, tak udělám spoustu chyb při výběru a hlavně si ani nedohledám tak dobré kousky. Taky děkuju Kubovi Newmymu, který se mnou vše vždy konzultoval a taktéž mi pomáhal. :) 

6 komentářů:

Drobet řekl(a)...

Hu huu,tak to si užij ;)

Petr Vojtěch řekl(a)...

Díky, to taky udělám. :) Šetřil jsem na to celé léto, scháněl brigády atd a teď si to parádně užiju :).

PepiCzech řekl(a)...

Hustý. Nevybral bych jinak. Trošku mě zaráží těch 700W - to je jak rychlovarná konvice :) Ale to už s sebou přináší doba :) Kup dobrej, užívej ve zdraví, mám něco pod stolem podobnýho (na stole stejnýho :D) a nemůžu si půl slovem stěžovat. Enjoy!

Petr Vojtěch řekl(a)...

:) Hlavně jsem zvědavej na ten zázračnej i7 :D. No předpokládám, že to bude žrát a to dost.

Bildo řekl(a)...

Zhruba na kolik te takova masina vysla.Taky bych nekdy chtel zainvestovat, tak abych vedel na co se pripravit.
Uzivej stroje. Taky me prekvapuje tech 700 Wattu.

Petr Vojtěch řekl(a)...

Tvl :D. Rád bych užíval, už jsem se těšíl, až dneska něco zapařim, ale nepovedlo se, zatím. Normálně jsem to sestavil a když zapínám, prostě na monitoru NO Signal .. No tak jsem to zase rozebral, vzal jen MB CPU, GPU, RAM & zdroj .. NIC, opět stejný problém. Vše zdá se naběhne vše, ale pak následuje tenhle problém, přes kterej jsem se nehnul. Takže zítra to ještě pořeším s odborníkem a příště si to nechám postavit :D.

Jinak .. hmm počítám, že 2 roky to bude stíhat v pohodě, pak udělám menší upgrade a furtto nebude žádnej šrot :).